Pages

2014. március 28., péntek

Fegyverbetiltásért agitáló politikus, csúnya lebukással

Leland Yee, kalifornia Demokrata liberális szenátora az egyik leginkább fegyvertartás ellenes politikus. Mindenféle új fegyvertartást korlátozó törvénytervezeteket adott be, a 3D nyomtatókat is betiltotta volna mikor kiderült hogy azzal fegyveralkatrészeket lehet nyomtatni.

A fegyvertartás ellen agitáló politikust most letartóztatták. A vád: Fegyvercsempészet!  

Miközben a lakosság előtt eljátszotta a szerepet, addig a háttérben sötét törvénytelen bűncselekményeket követett el. A San Jose Mercury jelenti: "Yee-t fegyvercsempészettel és engedély nélküli illegális fegyverimportálással, ezen felül 6 rend beli csalással is vádolják. Ezek a bűncselekmények egyenként is 20 éves börtönbüntetéssel súlythatóak, amellett 250.000 dolláros bírsággal. A fegyvercsempészetért 5 év börtön járhat és szintén 250.000 dolláros büntetés. Ezek a vádak azért is sokkolóak, mert Yee volt az egyik legaktívabb politikus aki a fegyvertartás szigorításán, illetve betiltásán ügyködött.

- Senki nem is sejtette hogy ilyen megtörténhet és így mindenki meghökkent az eseten. - mondta Corey Cook, a San Francisco-i egyetem hivatali vezetője. - Ez eszméletlen egy ügy... a politikai korrupció az szörnyű, de ez a mostani, ez egy különösen felháborító eset.

A szenátor illegális fegyvereladásokban segédkezett, kampányadományokért cserébe. Az FBI ügynökei -akik maffiatagoknak adták ki magukat- ajánlottak fel pénzt a politikusnak, aki el is fogadta a pénzt. A Demokrata szenátor jelenleg fél millió dolláros óvadék ellenében hagyhatja el az előzetest. Az ügyben jelenleg 26 gyanúsítottat tartóztattak le a hatóságok.

A nyomozás 5 évvel ezelőtt kezdődött, mikor is egy Hong Kong-i kapcsolatokkal rendelkező USÁ-ban maffiát futtató gyanúsított után kezdtek bizonyítékokat gyűjteni.

Néhány szóban összefoglalva a szenátor az emberektől elvette volna a fegyvertartás alkotmányos jogát, miközben ő a maffiával illegális fegyverekkel látta el a legkeményebb bűnözőket.  

http://gunssavelives.net/anti-gun-politicians/ho-lee-s-anti-gun-california-senator-arrested-for-gun-trafficking/
http://www.huffingtonpost.com/2014/03/26/leland-yee-gun-traffickin_n_5038152.html

http://foxnewsinsider.com/2014/03/27/california-democrat-leland-yee-arrested-accused-working-mob-illegal-gun-deals

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése