Pages

2014. március 9., vasárnap

Fegyver-ellenes csoportok próbálták eltüntetni a Facebookról a fegyveres hirdetéseket, de belebuktak

Az elmúlt hónapokban a legnagyobb fegyver-ellenes csoportok folyamatosan nyomást gyakoroltak a Facebook tulajdonosaira. A céljuk az volt, hogy minden civil fegyvereladásról szóló bejegyzés eltűnjön a közösségi oldalról.

Olyan -egyértelműen hazug- dolgokat állítottak, hogy a Facebookon illegális fegyverkereskedelem zajlik.

Bár az Internetes fegyverkereseladásra és vásárlásra ugyanazok a szigorú törvények vonatkoznak mint a világhálótól független boltokra és üzletekre, mégis olyan mítoszokat terjesztenek bizonyos csoportok és szervezetek, hogy az Internetes eladások nincsenek törvényekhez kötve. Ezek a fegyver-gyűlölölő szervezetek olyan hazugságokat terjeszetenek hogy a bűnözők Interneten úgy tudnak vásárolni lőfegyvereket, mintha csak zoknit vagy könyvet vennének. Ennek természetesen semmiféle valóságalapja nincs.

Jelenleg azt is meg akarják akadályozni hogy az emberek Interneten beszélgessenek lőfegyverekről, holott ez a szólásszabadság része.

A Facebook a követelőzők miatt most kiadott egy közleményt, miszerint ha valaki törvényekhez kötött dolgot szeretne eladni, akkor emlékeztetőt küldenek neki arról hogy amit árul, arra törvények vonatkoznak és ő azt köteles betartani. Ez volt a nyilatkozatuk lényege.

A fegyvertartás támogatói örülnek a Facebook ezen lépésének és felhívják a figyelmet arra, hogy a média hazudik, ugyanis több helyen is megjelentek olyan álhírek, miszerint "a Facebook az új szabályzatában betiltotta a fegyvereladásokat". A média félretájékoztat, mert nem történt változás, az embereknek ugyanúgy be kell tartaniuk a törvényeket, mint ahogy eddig is, de a Facebook nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy a szólásszabadság és a fegyvertartás joga ebben az esetben nem sérült, hanem pont ellenkezőleg, inkább erősödött.

http://www.nraila.org/news-issues/articles/2014/3/anti-gun-groups-fail-to-remove-second-amendment-content-from-facebook.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése