Pages

2012. november 5., hétfő

A Sandy szupervihar (hurrikán) után a liberális média és a kormány tartozik a preppereknek egy bocsánatkéréssel

A Sandy szupervihar idején a prepperek voltak a próféták. Akik nem készültek fel a viharra, hajléktalanokká is válhattak.

A prepperek és a katasztrófákra készülők mindig a média gúnyos megjegyzéseinek a céltáblái voltak. A média rendszerint holmi bolondoknak hívta őket, csak mert ételt, vizet, lőszert, gyógyszert, kötszert és egyéb vészhelyzetre való kellékeket gyűjtögetnek. A média szerint csak a paranoiás összeesküvés-gyártó őrültek vehetnek olyan dolgokban részt, mint például a katasztrófára felkészülés, a média a preppereket holmi veszélyes elemeknek próbálja bemutatni.

A "felhalmozás" szót degradáló módon használták, gúnnyal, megvetéssel, mintha valami baj lenne azzal, ha polgárok felhalmoznak ételt, gyógyszert vagy bármiféle létszükséglethez fontos dolgot, hogy ezzel katasztrófa esetén életeket menthessenek. Persze a média szemében ez csak a civilek esetében gond, hiszen a kormány is felhalmozza ugyanezeket, ugyanarra az eshetőségre, de mégis csak ismételgeti a média, hogy az nagyon rossz ha civil halmoz fel túléléshez való dolgokat.

A károgók most hirtelen elhallgattak. A helyzet az, hogy most a Sandy szupervihar után a prepperek azok akik nem éheznek, nem fáznak és ők azok akik nem kérnek a kormánytól segítséget, segélyt és mindent ami a túlélésükhöz szükséges. Akik nem készülődtek, azok most a problémát megoldani nem tudó kormányra vannak utalva, ami a szállítási problémákat sem tudja megoldani.

Az egyik jó példa erre, hogy az üzemanyag hiánya miatt New York bejelentette hogy a Védelmi Minisztérium ingyen benzinkutakat nyit ott, ahol a legrosszabb a helyzet, de a lakosoknak távol kell maradniuk addig, amíg az ott dolgozó kárelhárítók feltankolnak.

Ez persze csak összezavart mindenkit. Aztán azt mondták, hogy azok a civilek akik beálltak a sorban most már maradjanak ott, de a többi civil ne sorakozzon. Sokan már 6 órája álltak a sorban, egyre idegesebb lett a tömeg, verekedni kezdtek az emberek, a hatóságoknak külön kell őrizniük a kutakat, hogy alábbhagyjon a folyamatos erőszak.

A prepperek -természetesen- benzinből is jól bespájzoltak maguknak, még jóval a katasztrófa előtt, ebből kifolyólag nem kellett sorbaállniuk a verekedő tömegbe sem.

- A Katasztrófavédelmi Kormányhivatal (FEMA) kifogy az ivóvízből -


Ez várható volt: a FEMA kifogyott az ivóvízből, és most hurrikán áldozatai kétségbeesetten próbálnak találni egy magáncéget aki szállítana nekik a térségbe több millió üveg ásványvizet.

A viharról már egy héttel azelőtt tudni lehetett hogy pusztító lesz, mielőtt még elkezdődött. Hogy lehet hogy a FEMA nem készült fel és nem halmozott fel több millió liter ivóvizet? Hogy lehet hogy a FEMA aminek az lenne a dolga, nem készült fel a katasztrófára és a vihar utáni kármentésre és ellátásra?

A válasz csak annyi, hogy a FEMA nem működik.

Ahogy ezt Michael Patrick Leahy írja a cikkében:

"...a hivatal úgy tűnik hogy teljességgel felkészületlen, képtelenek tiszta vízzel ellátni a legutóbbi hurrikán áldozatait. A FEMÁ-nak egyszerűen nincs jelentősebb ivóvízkészlete - vagy bármi egyéb alap ellátási kelléke -, holott a weboldalukon azt állították, hogy mindenük van a katasztrófa közelében. Ezt pár nappal a vihar kitörése előtt írták."

Mégegyszer megemlíteném, hogy azok a prepperek akik felhalmoztak jelentős mennyiségű vizet és mindent ami szükséges a mindennapokban hogy átvészeljenek néhány hetet, ők csak ülnek otthon és nincs különösebb gondjuk, egyszerűen azt használják amit félretettek szűkösebb időkre.

Akik víztisztítót is vettek, azok pedig otthon még az ihatatlan koszos vizet is ihatóvá teszik.

- Nincs áram = nincs főzés -


Még manapság is, mikor az áramkimaradások nem számítanak ritkaságnak, az emberek még mindig kizárólag elektromos sütőket használnak. Ez azt jelenti, hogy áramszünet esetén egy tál vizet sem tudnak megmelegíteni.

Az többségnek egyszerűen nincs semmiféle terve arra, hogy mi lesz ha elmegy az áram. Egyszerűen belőlük is csak segítségre váró áldozatok lesznek, akiket majd a kormány segít ki, már ha kisegíti őket.

Ezzel szemben a preppereknek vannak nem-elektromos főzőkészülékeik, amik papírral, fával, vagy bármi más gyúlékony anyaggal is működtethetőek. Lehet velük vizet forralni -ami az egyik módja a víz ihatóvá tételének, vagy akár főzhetnek is vele. Nem kell hozzá se áram, se elem, se akkumlátor.

A hurrikán után akiknek van ilyen kis tűzhelyük, tudnak főzni ha étel is tettek félre. Katasztrófa esetén felbecsülhetetlen értékűvé válnak az olyan dolgok, mint például néhány adag konzerv főzelék, leves, rizs vagy bármiféle élelem.

Néhány nappal a a vihar kitörése előtt, elég sok 40 napos túlélő ételcsomagot küldtünk a katasztrófa súlytotta területre. Azok akik megrendelték a boltunkból a tartós ételt, most biztosan csak ülnek otthon és bőven van mit enniük, nem úgy mint a szomszédaiknak akik nem készültek fel a közelgő élelmiszerhiányra.

- Felvegyverkezés: íjak, macséták, lőfegyverek, baseball ütők -


A fosztogatás néhol igen jelentős méreteket ölt, köszönhetően annak hogy a rendőrség nagyon szétszórtan járőrözik és nem tudnak minden területet megfelelően őrizni. Először az üzleteket rohamozzák meg, ahonnan viszik a plazmatévéket és egyéb értékes műszaki cikkeket, de ahogy az idő telik, később az emberek otthonait is célba veszik.

A polgárok hamar rájöttek, hogy jobb lesz ha gondoskodnak magukról. A NY-i Napi Hírek ezt írta a helyzetről:
"Amióta a hurrikán végigsöpört a környéken, a közbiztonsági helyzet elég kritikussá vált azon a részeken ahol a rendőrség jelenléte nem folyamatos. A helyiek állítása szerint felfegyverkeztek a fosztogató bűnözők ellen, ki baseball ütővel, ki lőfegyverrel, ki csapdákkal, de van aki még íjjal és nyilakkal is.

"Csapdát állítottunk az ajtónkhoz és egy baseball ütő van az ágyunk mellett. Állandóan lövéseket hallottunk, 3 éjszakán át" - mondta a 34 éves Danielle Harris."


A preppereknek természetesen van lőfegyverük és lőszerük. Sokuk még kiképzésre is befizet, hogy komoly helyzetben a lehető leghatásosabban tudják használni a lőfegyvereiket. A lőkiképzők állítják hogy a tanfolyamaik mindig tömve vannak, annyian jelentkeznek hogy már várólistáik vannak.

A tipikus preppernek nem csak kézi lőfegyvere van, hanem puskája is (általában AR vagy AK) és sörétese is a közelebbi védekezéshez. Ehhez jön, hogy a prepperek legalább 1,000 lőszert tárolnak minden egyes fegyverükhöz. Az sem ritka, hogy egy prepper minden lőfegyveréhez több mint 10,000 lőszert tart otthon.

Ezek a fegyverek messze állnak az erőszaktól, mert ezeket a katasztrófák közepén önvédelemre és birtokvédelemre hasznláják. Emberek akik fegyvert vásárolhatnak, jogkövető polgárok akik a hatóságokkal együttműködve szorítják vissza a fosztogató, bűnöző elemeket, így elősegítve a környék biztonságának helyreállítását.

New York az egyik állam azok közül, ami korlátozza a polgárok jogait, mikor fegyverekről van szó. Magyarán az állam megfosztja őket az önvédelem jogától egy olyan helyzetben, mikor még a rendőrség sem képes fenntartani a közbiztonságot. A fél-automata pisztolyok és puskák korában egy íj vagy egy macséta nem sokat ér. Mikor a fegyvertartást ellenző politikusok olyanokat mondanak hogy "a fegyvereket be kell vonni az utcákról" akkor igen nagyot tévednek. A lőfegyverek a jogkövető polgárok kezében fontosak akkor, amikor helyre kell állítani a rendet egy katasztrófa után. Ilyen esetekben minél több lőfegyver van a tisztességes emberek kezében, annál kevesebb lesz a bűnözés.

Egyszerű a recept: Ha a rendőrség nincs sehol, ha a Nemzeti Gárda nem segít, a katasztrófavédelmisek pedig nem készültek fel a területen a polgári áldozatok ellátására, akkor a civil fegyvertartás az egyetlen lehetőség az önvédelemre és a környék biztosítására a gyengékre vadászó erőszakos bűnöző fosztogató hordákkal szemben.

- A média kérjen bocsánatot a prepperektől -


Így a katasztrófa után nyilvánvalóvá vált, hogy az ahogy a média a preppereket bemutatja az nem tükrözi a valóságot, sőt veszélyes is. A készülődőket a tévé kótyagos bolondoknak mutatja be a "túlélős sorozatokban", holott ők intelligens, a társadalom előre gondolkodó tagjai, akik képesek arra hogy katasztrófák esetén életeket mentsenek.

A prepperek ott veszik fel a "szolgálatot" ahonnan a rendőrség és a kormány vert seregként visszavonul. Ők adhatnak ételt, ivővizet, sürgősségi ellátást és még a közbiztonságot is terempthetnek. Mindezt anélkül hogy egy fillért kapnának érte, anélkül hogy bárki köszönetet mondana nekik.

Így a hurrikán közben és után a média - különösen a liberális média ami folyamatosan gyűlöletet szít a készülődők ellen - bocsánatkéréssel tartozik. A prepperek stabilitást, biztonságot teremtenek a krízis közepén és megérdemlik hogy a társadalom kiváló tagjaként mutassa be őket a média (is).

A kormány is bocsánatkéréssel tartozik nekik. Úgy mutatták be a kormány a preppereket mintha ők a társadalomra veszélyes bűnözők lennének. Azt a látszatot keltette az kormány, hogy bárki egy lőfegyverrel és felhalmozott lőszerrel és étellel valahogy "nagy veszélyt jelenthet" a többi emberre. A valóság viszont az, hogy az a fickó aki ételt oszt meg a szomszédaival és megvédi az utcáját a fosztogató bűnözőktől, az inkább dícséretet érdemel.

Nem régi az az elhíresült eset, hogy egy preppert a "nem repülhet listára" tették, aki így Hawaii-on ragadt a reptéren, csak mert a kormány őt, mint preppert veszélyes elemnek nyilvánította. Szóval ez azt jelenti, hogy ha felkészülsz egy katasztrófára hogy a saját és mások életét mentsd, akkor a kormány szerint te veszélyes vagy?

- A kormány káoszt és pánikot akar -


A valóság az, hogy a kormány pánikot akar és a felkészült embereket pont emiatt nem szereti. Hogy miért akar pánikot, félelmet és káoszt? Egyszerűen csak azért, mert ezzel bizonygathatja hogy szükség van rá, hogy minél több pénzt szedhessen be az adófizetőktől, illetve ezzel akarja igazolni hogy minél több hatalomra van szüksége.

Sem a kormány, sem a liberális média nem szereti azt, ha önálló vagy és gondoskodsz magadról. Sokan azok közül akik a média ígéreteire alapoztak, a hurrikán áldozataivá váltak.

A Sandy nevű hurrikán csak egy zsenge szellő volt ahhoz képest ami a jövőben megtörténhet. Bármilyen természeti katasztrófa előfordulhat, ahogy elő is fordul. Nem tudhatjuk hogy a következő mekkora lesz, hol történik meg és milyen helyzetet teremt.

A mostani csak az Észak-Keleti part némely területeit súlytotta. Képzelj el egy olyan katasztrófát, ami országos méretű, nélkülözéssel, éhezéssel, vízhiánnyal, fosztogatókkal és bűnözéssel. Bármikor megtörénhet Amerikában és bárhol máshol is.

Ha megtörténik, majd láthatjuk hogy mi lesz a tévé elé ragadt magatehetetlen tömegekkel, azokkal akik mindenben a kormányra számítanak és nem akarnak a jövőre gondolni. Akik előre gondolkoznak és felkészülten néznek a jövőbe, ők nagy eséllyel vészelik át az esetlegesen bekövetkező katasztrófákat.

A modern társadalom még nem találkozott szembe igazán hatalmas katasztrófával. Modern alatt azt a társadalmat értem, amelyik mindent az elektromosságra bíz, amelyik az ételszállítást csak néhány napnyi ellátásra alapozza, ami az összes városra jellemző.
Ez a modern társadalom 75 éve él és virul, de mindez egy szempillantás alatt megváltozhat. Még sehol nem tesztelték le, hogy mivel járna egy világméretű áramhiány, de ha belegondolunk akkor biztos hogy belerokkanna a jelenlegi rendszer.


(NaturalNews) nyomán
http://www.naturalnews.com/037822_liberal_media_preppers_survivalists.html

2 megjegyzés:

  1. "liberális média" hagyjuk már ezt, a média az média please.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak fordítottam. Az amerikai média pedig két részre osztható. A konzervatív és a liberális oldal igencsak az ellenkezőjét propagálja ebben a témában. Más témákban sokszor egyetértenek, de ebben az egyben nagyon nem.

      Törlés