Pages

2012. július 18., szerda

Fegyvertartók személyes adatai és a felelőtlen média

Észak-Karolina, Egyesült Államok - Csütörtökön a WRAL-TV publikált egy cikket a következő címmel: "Arányaiban a szórtan lakott területek vezetnek a rejtett fegyverviselésben".

Sajnálatosan a cikk mellett volt egy olyan rész is, hogy "Találd meg a rejtett fegyverviselőket a környékeden" és az tartalmazta az összes engedéllyel rendelkező személy címét és egyéb adatait, így egy teljes listát kínálva azoknak a bűnözőknek, akik fegyvereket akarnak lopni.

A tv adó felelőse a panaszokra csak annyit mondott, hogy az engedélyek adatai nem titkosak, de figyelmen kívül hagyta azt, hogy az Állami Nyomozóirodától kell engedélyt kérni ahhoz hogy nyilvánosságra hozhassanak ilyen információkat. Habár az fegyverviselési engedéllyel rendelkezők neve nem volt a listán, a teljes lakcímük igen, így nagyon megkönnyítette a média bűnözők dolgát.

Egy hosszú tárgyalás után a TV csatorna az adatok egy részét ugyan eltávolította, de még így is túl sok információt hagytak fent a cikkeknél és nem hajlandók törölni a fent lévő személyes adatokat.

Bár régen többször is megtörtént hogy fegyvertartók neveit nyilvánosságra hozták a tévében, de az még az internetes idők előtt volt. Manapság ez sokkal komolyabb ügy, mert bárki rákereshet ezekre a személyes adatokra.

Jelenleg a fegyvertartók komoly pert fontolgatnak a csatorna ellen és az ott reklámozók ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése